t e k e n l e s s e n

tekenlessen kinderen (9-13)

Je hebt veel fantasie en wil graag beter leren tekenen. Het doel van deze lessen is heel persoonlijk: jouw de middelen geven om je fantasie te kunnen verbeelden.
Iedereen kan tekenen; hoe je jezelf kunt aanmoedigen en steeds een stapje verder brengen is de uitdaging van deze lessen. Er komen verschillende teken-technieken en gereedschappen langs die jou begeleiden op je tekenavontuur. Je werkt ieder les op je eigen niveau aan een gegeven opdracht.
Voor:kinderen vanaf 9 jaar

tekenles jongeren 13+

​Zit je op de middelbare school en wil je graag je tekenvaardigheden nog wat extra ontwikkelen? Of vind je tekenen gewoon leuk? In deze tekenlessen bepaal je voornamelijk zelf waaraan je graag wilt werken. Dat betekent een grote mate van zelfstandig en individueel werken. Ik begeleid jou bij het gekozen onderwerp of techniek en help je richting te geven aan je eigen tekenavontuur.
Aan het eind van de cursus maken we een mini-expositie van het gemaakte werk.

tekenlessen volwassenen

Tekenen wat je ziet
Een serie van 12 lessen waarin je leert hoe je datgene wat je ziet, kunt over brengen op papier. Dat kunnen voorwerpen, planten, dieren, mensen of landschappen zijn.
Je leert naast tekenen, ook om beter te kijken en gaat tijdens het tekenen steeds meer opmerken en zien.
Je leert hoe de dingen echt in elkaar zitten door goed te observeren, je leert verhoudingen inschatten en ruimtelijkheid weergeven. Je gebruikt diverse technieken en materialen.
De lessen zijn bedoeld voor iedereen die graag wil leren tekenen (en denkt het niet te kunnen) en voor iedereen die plezier heeft in tekenen en die zijn/haar tekenvaardigheden wil vergroten of oefenen, kortom, voor beginners en voor meer geoefende tekenaars.
Als het weer het toelaat zullen we ook buiten gaan tekenen.

kunsteducatie 

Wat is dat eigenlijk, creëren? vraag ik een leerling. "Nou dat is dan dat je iets bedenkt en dat het er niet is en dat je het dan maakt en dat het er dan ineens is. Een soort toveren dus."

tekenen, bouwen en verbinden; dat is de rode draad van mijn kunstlessen.  De kinderen werken vanuit een opdracht en komen spelenderwijs tot beeldende oplossingen. Waar ze vervolgens op reflecteren met een verhaal.
Onder het motto 'kunst is voor iedereen' wil ik ook kinderen bereiken die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst.
BIK (beroepskunstenaar in de klas)
2015-2016
tekenen en bouwen