f a m i l i e - w o r k s h o p

(groot)ouder en kind (vanaf 6 jaar)

Van knutsel tot kunststel: deze workshop richt zich op beeldend werken voor (groot) ouder en kind (vanaf 6). Lijkt het je leuk om samen met je (klein-)kind een uniek kunstwerk te maken? Dan is dit jullie workshop! Gun jullie zelf deze bijzondere uurtjes samen! Aan de workshops doen ook de wat oudere kinderen (vanaf 12) met veel enthousiasme mee.

Jullie gaan aan de slag met een thema dat per workshop varieert en per dagdeel anders wordt ingevuld. De ene keer maak je iets op papier (2-dimensionaal); de andere les een ruimtelijk object. Je experimenteert met allerlei verschillende technieken. In de workshops gebruiken we daarbij naast de gebruikelijke teken- en schildermaterialen veelal rest- en bouwmaterialen.

Door het samenwerken en op elkaar reageren ontstaat iedere keer een verrassend resultaat.
Na ieder dagdeel kan je een samen gemaakt kunstwerk mee naar huis nemen.

Voor de workshop is geen ervaring nodig. Je kunt per workshop van 2 dagdelen inschrijven.

voor vragen en/of inschrijvingen kun je mij bellen of mailen
0647777101
elsbethcarp@lombok.nl

Op de voorbeeld pagina kun je nog enkele resultaten bekijken.

prijs: 60,- euro
(per duo inclusief materiaal)

t e k e n l e s s e n

tekenlessen jongeren, kinderen (9-14)

DEZE CURSUS IS VOL. NIEUWE CURSUS START SEPTEMBER 2017

Je hebt veel fantasie en wil graag beter leren tekenen. Het doel van deze lessen is heel persoonlijk: jouw de middelen geven om je fantasie te kunnen verbeelden.
Iedereen kan tekenen; hoe je jezelf kunt aanmoedigen en steeds een stapje verder brengen is de uitdaging van deze lessen. Er komen verschillende teken-technieken en gereedschappen langs die jou begeleiden op je tekenavontuur. Je werkt ieder les op je eigen niveau aan een gegeven opdracht.

Voor: kinderen en jongeren vanaf 9 jaar

Start: 12 januari 2017
(later instromen mogelijk)

Tijd: donderdagmiddag 16.00– 17.15

Locatie: De Cereolfabriek, het Wilde Westen Utrecht

Interesse? www.hetwildewesten.nl

tekenlessen volwassenen

Tekenen wat je ziet

Een serie van 10 lessen waarin je leert hoe je datgene wat je ziet, kunt over brengen op papier. Dat kunnen voorwerpen, planten, dieren, mensen of landschappen zijn.
Je leert naast tekenen, ook om beter te kijken en gaat tijdens het tekenen steeds meer opmerken en zien.
Je leert hoe de dingen echt in elkaar zitten door goed te observeren, je leert verhoudingen inschatten en ruimtelijkheid weergeven. Je gebruikt diverse technieken en materialen.
De lessen zijn bedoeld voor iedereen die graag wil leren tekenen (en denkt het niet te kunnen) en voor iedereen die plezier heeft in tekenen en die zijn/haar tekenvaardigheden wil vergroten of oefenen, kortom, voor beginners en voor meer geoefende tekenaars.
Als het weer het toelaat zullen we ook buiten gaan tekenen.

Start: 20 januari 2017

Tijd: vrijdag ochtend
9.30- 12.00

Locatie: De Cereolfabriek, het Wilde Westen Utrecht

Inschrijven: www.hetwildewesten.nl

Interesse? mail of bel of geef je op via het wilde westen.

s c h o o l p r o j e c t e n

kunsteducatie basisscholen

Wat is dat eigenlijk, creeren? vraag ik een leerling. "Nou dat is dan dat je iets bedenkt en dat het er niet is en dat je het dan maakt en dat het er dan ineens is. Een soort toveren dus."

tekenen, bouwen en verbinden; dat is de rode draad van mijn kunstlessen op basisscholen. De projecten zijn zowel 2 als driedimensionaal. de kinderen werken vanuit een ontwerpvraag en komen spelenderwijs tot beeldende oplossingen. Waar ze vervolgens op reflecteren met een verhaal.
Onder het motto 'kunst is voor iedereen' wil ik ook kinderen bereiken die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst.

Naast de leerlingen werk ik graag samen met de leerkrachten. Dat kan in de lessen door activiteiten samen te ontwikkelen en uit te voeren, Of in de vorm van een workshop voor leerkrachten. Zo geef ik ze een eigen ervaring mee en handige tips en tools voor het begeleiden van leerlingen.
BIK (beroepskunstenaar in de klas)
2015-2016
tekenen en bouwen